• Onno Kramer - flamencogitaar, percussie

  Onno Kramer

  Onno bespeelt de flamencogitaar en diverse percussie instrumenten. Hij staat bekend om zijn prachtige veelzijdige, gevoelige, gedetailleerde strak ritmische en creatieve spel. Onno is een super muzikale techneut en alleskunner! Onno heeft een passie voor flamencozang begeleiding en het creëren van nieuwe muziek samen met elkaar. Hij is begonnen flamencogitaar te spelen tijdens zijn studie chemische technologie in Enschede. Hij zocht hier contact met Spaanse mensen op de Sociedad Español waar hij flamencozanger en zijn beste vriend Juan Peñas Pérez leerde kennen. Na tien jaar intensief flamencodanslessen begeleid te hebben in het oosten van het land verhuisde Onno terug naar Amsterdam waar hij samenwerkte met vele andere Nederlandse dansdocenten, flamencodansers en zangers.

  Zo ontstond een intensieve samenwerking met docent, danseres en choreograaf Karin Dieters, waarmee hij acht keer het flamencospektakel Salud al Verano organiseerde. Met lessen van flamencolegendes als Miguel Angel Cortéz en Moraito Chico verbeterde hij zijn gitaartechniek en in de loop van de tijd ontwikkelde hij zich bovendien steeds meer tot componist en arrangeur. Zijn composities zijn onder meer te horen op de in 2008 uitgebrachte CD “Cinco años de amistad”. In dat jaar won Onno met Amistad Grupo Flamenco de publieksprijs tijdens het Flamenco Festival met flamencodanseres Eva Yerbabuena. Onno was in 2011 muzikaal leider van Fusión Flamenca.

  Op het gebeid van dansbegeleiding is Onno een uitdaging aangegaan met het jonge danstalent Conchita Boon uit Amsterdam. Samen maken zij nieuwe choreografieën en muziek voor optredens in theater. Naast flamenco schrijft Onno teksten en maakt hij muziek voor kleinkunst theaterliedjes en maakt hij intuïtieve muziek.

  Website: www.kramersite.nl/onnokramer

  Hier zie en hoor je fragmenten van Fusión Flamenca met Onno op flamencogitaar.